Raalte in de Smaak

De Smaak van Raalte heeft ook ijsjes. IJsgoochelaar Werner is 100 % Entertaiment.

Eten en daten op Raalte in de Smaak

Een proeverijfestival dat alleengaanden uitnodigt om elkaar te ontmoeten op het festijn. En wie weet, komt Cupido op bezoek. Gaat Raalte In de Smaak nu ook op de stoel zitten van een datingbureau?

Restaurateurs en cateraars uit Salland die op het culinaire festijn in Raalte-dorp allerlei kleine gerechten bereiden. Niet alleen om de smaakpapillen van velen te verwennen, maar ook om te bereiken dat daardoor bezoekers van het evenement – en na mond-tot-mondreclame ook anderen – later een tafel reserveren in hun restaurant. Zo stond het proeverijfestival Raalte In de Smaak tot nu toe bekend.

Volstaat die karakterschets van het evenement, dat zijn vierde editie krijgt in september, nog wel?

Peter Walter (77 jaar), voorzitter van de stichting Raalte In de Smaak: ,,Het blijft een culinair festijn. In het klein laten restaurants uit Salland zien wat ze in huis hebben. Als uit een gesprek op het evenement een gezellige vriendschap of een date voortkomt, is dat bijvangst. Hoe mooi zou het zijn als door een ontmoeting op Raalte In de Smaak de vonk overslaat en een nieuwe relatie ontstaat? We hebben het dus maar Single In de Smaak gedoopt.”

Waarom richten jullie je nu speciaal tot singles?

Esther Gouwe (46 jaar), nieuw bestuurslid in de stichting: ,,We leven in een tijd waarin het normaal is om single te zijn. Er zijn velen van hen. En natuurlijk konden singles elkaar eerder op Raalte In de Smaak ontmoeten. Maar mensen lopen er niet altijd graag mee te koop. Van eh: ‘Hé, ik ben single.’ Soms heb je een tijd met iemand gezellig gepraat, en hoor je op het eind dat die persoon al een relatie heeft. Kan een teleurstelling zijn. Het barst van de datingbureaus. Bij ons hoef je je niet aan te melden.”

Terug naar het overzicht