Gastvrij Wijhe

De nacht van Gastvrij Wijhe

De jaarlijkse Nacht van Wijhe is elk jaar in Juli tijdens de avonduren van 18:00 tot 22:00 uur. De ondernemenrs uit het winkelgebied doen altijd hun uiterste best om iedereen het naar de zin te maken.

En bij dit jaarlijks terug kerend evenement in het centrum van het mooie Wijhe, was ICE-ACT ook weer van de partij. Hij heeft samen met de improvisatie Clown HEITOET weer voor hylarische momenten gezorgd. Als de lach maar centraal staat.

Het Dorp Wijhe

Wijhe is het dorp aan de IJssel in de tegenwoordige gemeente Olst-Wijhe in de Nederlandse provincie Overijssel. Wijhe ligt tussen Deventer en Zwolle. Onder het dorp Wijhe vallen de ook de buurtschappen Elshof, Herxen, Marle en ook het dorp Boerhaar. Het dorp Wijhe heeft in het jaar 2010, het 1050-jarige bestaan gevierd. UItspraak: Wieje.

Markt in het centrum

Verder zijn er op deze markt vele kooplieden die hun goederen en waren aan de man proberen te brengen. Zo zijn er onder andere standhouders met boerenkaas, droge worst, sieraden, IJS, kleding, fashion, lederwaren, tassen, boeken en prachtige brocante. En uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

Vijfde editie van nacht van gastvrij wijhe

Er is dit jaar in het bijzonder gelet op verschillende activiteiten voor de kinderen. Zij kunnen naar hartenlust knutselen bij de boom of mee met de mini-express-trein die een ronde maakt door het centrum. Gratis instappen en meerijden maar. Daarnaast is er een clown van Stichting Clown Dichterbij. Verder biedt de carnavalsvereniging een ballonvouwactiviteit aan. Een goochelaar haalt trucjes uit met ijsjes. Daarnaast staat er achter de Wereldwinkel een springkussen. De Nacht van Gastvrij Wijhe betekent natuurlijk ook schuifelen langs de kramen in het winkelgebied, genieten van de expositie in The Longhorn en luisteren naar diverse muziekoptredens. Ook dit jaar laten Popkoor Fitis en showcorps Amicitia van zich horen. Ook op de terrassen wordt er gezorgd voor live muziek.

Terug naar het overzicht