Gemeente Deventer

Gemeente Deventer

Een seizoensborrel voor het personeel van het gemeentehuis van Deventer met het thema, “IJS!“ Daar kon ICE-ACT niet ontbreken. De bijeenkomst was op het dakterras van het gemeentehuis.

Deventer is een gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Overijssel. Met 100.718 inwoners, is Deventer in Nederland de jongste gemeente die het inwoneraantal van 100.000 heeft overschreden. Deventer is de derde gemeente van Overijssel en de op een na grootste gemeente van Salland.

Deventer Nu

De gemeente Deventer publiceert iedere week de gemeentelijke mededelingen onder de naam Deventer Nu. Dat gebeurt in de huis-aan-huis-krant Deventer Post. Heeft u de krant gemist, dan kunt u Deventer Nu online bekijken.

Ondernemen in Deventer

In Deventer is het goed ondernemen. De stad is uitstekend te bereiken via weg, rail en water. Dankzij de ligging aan de A1, die de Randstad met Duitsland verbindt, is Deventer ook aantrekkelijk voor internationale ondernemingen

Deventer is bekend om zijn koek, drukkerijen en uitgevers. Nog steeds heeft Deventer een vooraanstaande positie op de grafische markt, dankzij de vele uitgeverijen, grafische specialisten, vormgevers en antiquariaten. En de stad heeft in meer sectoren een sterke positie. Gerenommeerde bedrijven als AKZO, Ardagh, Promens, Nefit, Tauw, Witteveen en Bos hebben in Deventer een grote vestiging. In 2015 biedt de stad Deventer ongeveer 44.000 mensen een baan bij ruim 6.300 bedrijven of instellingen.

Terug naar het overzicht