Braderie

Braderie

Meestal ziet men het fenomeen braderie ook vaak op een jaarmarkt, de braderie en jaarmarkt gaan dan ook goed samen en zorgen voor veel aantrekkingskracht wat veel volk op de been brengt. Een braderie kan op verschillende manieren plaatsvinden, vaak nabij een winkelcentrum maar ook een vereniging of organisatie kan zorgen voor een braderie op een speciale locatie.

In heel Nederland

De braderie komt voor door geheel Nederland, meestal vindt de braderie rond een bepaald seizoen plaats.

In het voorjaar en de zomermaanden kan men de braderie vaak in de openlucht bezoeken. Veel bekende braderieën vinden plaats in de grote steden en worden meestal georganiseerd door speciale organisaties.


Wijhe

Dus zo zijn is er in Wijhe de Algemene Wijhese Ondernemersverenigingen (AWO) organiseert die elk jaar weer een braderie organiseert. Elk jaar weer met veel vertier voor jong en oud. Gezelligheid staat voorop!

Zowel het centrum van Olst, als die van Wijhe is zeer zeker een bezoekje waard. Beide dorpen staan garant voor gezellige sfeer, lokale gemoedelijkheid en een gevarieerd winkelaanbod.

De winkelcentra zijn goed bereikbaar en overal is het parkeren gratis.
Let op: er zijn wel blauwe zones waar u een parkeerkaart nodig heeft.


Entertainment


Het leuke van een braderie is de hoeveelheid entertainment welke men hier kan bezoeken en aan deel nemen. En op deze braderieën was de goochelende ijscoman Werner van ICE-ACT ook regelmatig te zien.

Een grote diversiteit aan producten, food en evenementen zorgt ervoor dat de braderie altijd goed bezocht wordt. Het voordeel van een braderie is dat er meestal geen intree geld wordt geheven, dat komt weer ten goede aan de kraamhouders. Doordat bijvoorbeeld de braderie in een winkelcentrum plaatsvindt, dragen de winkeliers mee aan de kosten welke dit soort evenementen teweeg brengt.

Voor iedereen wat wils De braderie, voor een ieder wat wils. Vond de echte marktkoopman in het verleden dat de braderie een concurrent was van de markt, vandaag de dag neemt ook hij of zij deel aan dit soort speciale markten. Ook ziet men het evenement braderie steeds meer plaatsvinden op een marktterrein, er dient dan geen gemeentelijke markt plaats te vinden, maar om bijvoorbeeld een braderie te organiseren op een marktterrein waar op dat moment geen markt plaatsvindt, heeft men de ruimte en structuur om hier dit soort evenementen te organiseren.

Terug naar het overzicht